fredag 24 januari 2014

Presenterar: Deadspeaker

Dags för ett nytt inslag här på VV. Detta tack vare Deadspeaker, eller Andreas Folkow som är det namn som detta soloprojekts upphovsman har när han går på gatorna i Göteborg som en vanlig människa. Han hörde nämligen av sig och tipsade om sitt projekt vilket gjorde det gamla VV-hjärtat riktigt gott. För det är ju precis det som en blygsam bloggare som undertecknad knappt vågar hoppas på, att band hör av sig och att jag får äran att sprida ordet om deras musik. Så tack Andreas för det!

Deadspeaker är som sagt i dagsläget Andreas egna projekt där han själv står för låtsnickrandet och textförfattandet men samarbetar med en del andra musiker för att förverkliga det i studion. Tidigare var han sångare i bandet Sounds Of Sorrow men när de lade ner i somras beslutade han sig för att köra solo, med siktet inställt på att förverkliga ett metalcore-sound han jagat i sina tidigare band. Det första resultatet i denna strävan är trelåtars-EP:n "Our world left behind" som kom ut i slutet av 2013, och som kan avnjutas nedan.

Andreas beskriver musiken som typisk metalcore med starka amerikanska influenser och anger The Devil Wears Prada, August Burns Red och Devil Sold His Soul som några av de egna favoriterna. Det är också band som dessa som Deadspeakers har som förebild för sitt sound, i kontrast med genrens annars så populära upplägg med "good cop/bad cop, en popsångare och en arg jävel" som Andreas själv beskriver det.

Om framtiden för Deadspeaker säger Andreas att EP:n först ska få landa lite innan nytt material börjar snickras ihop. På frågan om det kommer förbli ett soloprojekt svarar Andreas att Deadspeaker är på väg att växa, men inte på det klassiska viset och att det fortfarande kommer vara hans projekt.
- Men inget är officiellt ännu, tillägger han.

Deadspeaker är en intressant nykomling på den svenska vrålhimlen och det numerära underläget till trots så håller det hög metalcore-klass och kan liknas med andra svenska band som till exempel Constrain. Jag ser fram emot Andreas fortsatta strävan efter sitt metalcoresound och rekommenderar att ni håller koll på Deadspeaker inför framtiden!



Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar