lördag 15 mars 2014

Killer Be killed - Vrålets Fantastiska Fyran.

I månader har min Facebook-feed levererat teasers som berättat om denna superdupergrupp vid namn Killer Be Killed. Lyssna bara på vilka som slagit sina påsar ihop; Max Cavallera, Greg Puciato, Troy Sanders och Dave Elitch. Alltså har Soulfly-, Dillinger Escape Plan-, Mastodon- och Mars Volta-superkrafter samlats i ett och samma band!

På pappret helt sjukt kompetent alltså. Min tanke har varit att antingen tar alla medlemmarnas krafter ut varandra och det blir halvdant, eller så får vi oss något helt magiskt! Förväntningarna blir ju helt abnorma på ett sådant projekt och äntligen har vi fått en tillstymmelse till bedömningsmaterial. Nu finns nämligen två låtar ute, "Wings of feather and wax" och "Face down", som kommer finnas med på det självbetitlade debutalbumet som kommer ut i Europa den 9/5 i år. Ta dig 8:13 och skapa en egen uppfattning nedan!




Resultatet är absolut ingen besvikelse, tvärtom. De två låtarna är metal-propaganda rakt igenom, men där de progressiva elementen i Dillinger Escape Plan, Mars Volta och Mastodon står tillbaka medan groovet från Soulfly är mer framträdande. Precis vad man kanske kan vänta sig när så rutinerade musiker går till replokalen med siktet inställt på ett kul extrajobb. Det ska sägas att jag egentligen hade väntat mig något mer utmanande och galet med tanke på medlemmarnas originalband, men med facit i hand tror jag inte det hade varit till det bättre. Puciato, Sanders och Cavallera passar micken sinsemellan på ett föredömligt sätt som gifter sig till en vokalistisk enhet och riffen tyder på lång och trogen tjänst i vrålets tecken. Allt fogas ihop av Dave Elitch ändamålsenliga och kompetenta trummande. Dessa herrarna längtar nog till maj. Det gör VV också!

Source/copyright:Wikipedia/Facebook/ Glen La Ferman


Kramar VV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar